Gravid mage (step för step)

STEP 1
STEP 2
STEP 3
STEP 4 OCH FÄRDIGT !
 
 

kladdkakecupcakes

Receptet ger 12 st normalstora cupcakes

Ingredienser :

50g smör

1 dl ljus sirap

2 ägg

2 dl socker

½ tsk vaniljpulver

2 dl mjöl

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

100 g ljus eller mörk choklad (använd din favorit)

 

Gör så här:

Förbered med att ta fram 12 formar och en muffinsplåt.

Smält smöret och häll i sirap

Rör försiktigt ihop ägg och socker. Det ska inte bli fluffigt. Häll sedan i smörblandningen och rör om.

Blanda vaniljpulver, mjöl, kakao, salt, och bakpulver i en skål. Rör sedan försiktigt ner mjölblandningen i smeten. Blanda inte för mycket.

Smält chokladen i mikrovågsugnen (eller i ett vattenbad) och häll denna i smeten. Rör om med en slev så att allt blandas.

Fyll nu formarna med 2/3 smet.

Grädda i ugn på 175 grader i ca 16 minuter. Låt sedan svalna innan du ev fyller dem.

 

Saftiga Vaniljcupcakes

Receptet ger ca 20-24st

4 dl vetemjöl

3 dl socker

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g smör (rumstempererat)

2 dl mjölk

2 ägg

1 tsk äkta vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Fyll muffinsformar till max 2/3. Grädda i ugnen i cirka 20-25min.

Smaksättningar jag rekommenderar:

Marsipan – JordgubbPistageNougatChokladBlåbär el hallon - Mandelmassa.

Marsipan, mandelmassa och nougat skär jag i kuber, pistage hackas (eller så använder jag essens). Dessa lägger jag i efter att ha fyllt formarna med 1/3 smet. Chokladbitar och bär stoppar jag i efter att jag fyllt formarna med 2/3. Vill du dock använda sylt så läggs det i formarna efter 1/3 smet.