Krämig persikomousse med mascarpone

Persikomousse:

2 dl persikopuré (mixa Del Monte persikor på burk)
2 persikohalvor skurna i bitar
3 dl vispgrädde
1 dl mascarpone
2½ msk gelésocker
2 äggvitor
2 tsk socker
saft av en lime

 

Gör så här

Mixa persikor på burk till en slät puré, skär persikohalvorna i fina bitar. Vispa grädden tills den är fluffig, rör ner mascarponen. Lös upp gelatin i lite hett vatten. Vispa äggvitorna med en elvisp till en hård maräng. Blanda gelatinet och sockret i äggvitorna. Tillsätt limesaften. Vänd försiktigt i gräddblandningen, persikopurén och persikobitarna. Blanda allt väl, men försiktigt. Häll det i en stor serveringsskål eller i små dessertskålar och lägg dem kylskåpet i minst 3 timmar.

Kommentera inlägget här :