Jordgubbsmousse med maräng och kesella

Jordgubbsmousse
5 st gelatinblad
3 st äggvitor
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl vatten
2 dl socker
200 gram frysta jordgubbar (eller valfritt)
1 dl kesella
1 dl florsocker
2 st äggulor
3 dl vispgrädde (varav 1/2 dl används till att smälta gelatinbladen)

Lägg gelatinbladen i en skål med vatten.

Vispa äggvitor, citronsaft och vaniljsocker i en ren och torr aluminum/glasskål, till en fast, toppig maräng. Gör en sockerlag genom att koka upp socker och vatten tills sockret har smält. Häll sockerlagen ner i en fin stråle i marängen under fortsatt vispning. Vispa tills marängen har svalnat helt. Detta moment tar en stund så det underlättar om du använder en hushållsassistent. Ställ marängen åt sidan.

Mixa ihop jordgubbar, kesella, florsocker och äggulor till en jämn smet.
Häll ut vattnet ur skålen och smält gelatinbladen i 1/2 dl grädde på medelvärme i en kastrull.
Häll gelatinet i en fin stråle ner i jordgubbsmeten, under vispning.

Vispa återstående grädde luftigt i en skål, och rör ner den i jordgubbsmeten.
Avsluta med att blanda i marängen i jordgubbsmeten och blanda ordentligt.
Ställ i kylskåp för att stelna i minst 4 timmar.

Kommentera inlägget här :