Oreo cheesecake

Gör så här

Botten: Smält smöret. Mixa kakorna grovt i en matberedare, blanda med det smälta smöret. Tryck ut i en form med löstagbar botten (ca 24 cm i diameter, för 12 port).
 
Kräm: Vispa samman färskost med florsocker. Vipsa grädden och blanda med ostblandningen till en slät kräm. Bred över kakbotten och ställ i kyl.
 
Chokladkräm: Smält den mörka chokladen och låt svalna lite. Vispa samman färskost med florsocker tills fluffigt. Vispa ner den smälta chokladen lite i taget.
 
Vispa grädden ganska fast och vänd ner i krämen.
 
Bred ut ovanpå det vita kräm-lagret. Låt stå kallt.
 
Topping: Vispa grädde och florsocker och lägg överst på tårtan.
 
Dekoration: Toppa med hackad choklad, chokladkex, hallon, blåbär och citronmeliss.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria chokladkex.
Gör laktosfri: välj laktosfria chokladkex, laktosfritt matfett, laktosfri mörk choklad, laktosfri färskost samt laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfria chokladkex, mjölkproteinfritt matfett, mjölkproteinfri mörk choklad, mjölkproteinfri färskost samt mjölkproteinfritt ersättningsalternativ till vispgrädde.
Gör äggfri: välj äggfria chokladkex.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia och Marabou.

Näringsvärdet är beräknat per bit.

Tips

Gör färdigt tårtan dagen innan och toppa med grädde och dekoration strax innan servering.

 Receptet går bra att halvera om du använder en form som är max 16 cm i diameter.

Går även bra att frysa, tina långsamt i kyl och dekorera med grädde och bär.

Ingredienser

Botten
  • 100 g smör
  • 2 paket oreokakor (à 154 g)
Kräm
  • 200 g naturell färskost
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
Chokladkräm
  • 100 g mörk choklad (70%)
  • 200 g naturell färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
Topping
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk florsocker
Dekoration
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 20 st små oreokakor eller halva mängden stora
  • 12 hallon
  • 12 blåbär
  • 10 citronmelissblad

Kommentera inlägget här :