Nutella cake. Himla good !CAKE

RECEPT

Tårtbottnar
130 gram ljust muscavadosocker
185 g strösocker
180 g vetemjöl
60 g kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
¼ tsk salt
2 ägg
175 g mjölk
175 g kaffe, varmt
75 g smör, smält

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
3. 
Tillsätt ägg, mjölk, kokande kaffe och smält smör och rör till en jämn och ganska rinnig smet.
4. Häll smeten i två smörade tårtformar, 15 cm i diameter. Grädda i ca 25 min. Provstickan ska komma ut torr. Låt svalna.

Nutellasmörkräm
250 gram rumsvarmt smör
50 gram florsocker
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
300 g Nutella (eller hasselnötskräm av något annat märke)
100 g  smält mörk choklad
4 msk grädde

1. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna till rumstemperatur.
2. Vispa smöret i 6-7 minuter tills det blir helt vitt.
3. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och salt och vispa i ett par minuter till.
4. Tillsätt Nutella och den smälta chokladen och vispa tills allt är blandat.
5. Häll i en msk grädde i taget och vispa i 2-3 minuter till.

Vit chokladsmörkräm
100 gram rumsvarmt smör
100 gram florsocker
100 gram smält vit choklad

1. Smält chokladen över ett vattenbad och låt den svalna till rumstemperatur.
2. Vispa smöret i 6-7 minuter tills det blir helt vitt.
3. Tillsätt florsockret och vispa i ett par minuter till.
4. Tillsätt den vita chokladen och vispa tills allt är blandat.

Montera tårtan
Tårtbottnar
Nutellasmörkräm
Vit chokladsmörkräm
Rostade hackade nötter (jag brukar köpa de som är färdighackade, för att de är inte lika smuliga)

1. Dela tårtbottarna på mitten (horisontellt), så att du har fyra bottnar.
2. Lägg den första på ett fat och bred på ca 1 dl av chokladsmörkrämen.
3. Strö över hasselnötter
4. Upprepa tills du lagt på sista botten. (Se till att spara en ”underdel” som du lägger med botten neråt överst på tårtan, på så sätt är det lättare att göra en jämn och fin tårta.)
5. Stryk på Nutellasmörkrämen runt om hela tårtan och låt den står i kyl i 30 minuter.

Kommentera inlägget här :